Ingredienten voor 2 personen:
200 gram bloemkool
400 gram andijvie
50 gram roomkaas light
50 gram geraspte kaas
250 gram hamblokjes
5 tl mosterd
Peper en zout
Bereidingswijze:
1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook hem beetgaar in een pan met water.
2. Giet vervolgens de bloemkool goed af en stamp hem fijn met een stamper.
3. Meng door de bloemkool de roomkaas, mosterd, peper en zout.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Meng de andijvie en hamblokjes door de gestampte bloemkool.
6. Doe alles tot slot in een ovenschaal met daarop de geraspte kaas en bak de stamppot in 25 minuten in de oven gaar.
Geschikt vanaf fase 2B.
PS: bloemkoolpuree is heel goed in te vriezen. Dit is een recept wat je makkelijk kan maken als je weinig tijd hebt. Haal ‘s morgens een portie bloemkool uit de diepvries. ’s Avonds meng je alle ingrediënten in een ovenschaal door elkaar, even in de oven en klaar!