Ik ben een voorstander van een goed vullend ontbijt met langzame koolhydraten. Deze notenmix is een goed alternatief voor de muesli en cruesli's uit de supermarkt. Hij zit boordevol gezonde vetten die zorgen voor een aangenaam verzadigingsgevoel. Kan jij er lekker tegenaan in de ochtend. De mix is perfect om over je kwark, havermoutpap of fruit te strooien.
Ingrediënten voor 16 porties
50 gram amandelen
50 gram pecannoten
50 gram cashewnoten
50 gram walnoten
50 gram pompoenpitten
50 gram chiazaad
50 gram lijnzaad
25 gram kokosschilfers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven tot 180 graden. Bekleed een bakplaat en verdeel de noten en pitten erover. Rooster het noten-pittenmengsel 8 minuten, tot het licht gekleurd is.
2. Voeg als het noten-pittenmengsel is afgekoeld het chiazaad, lijnzaad en de kokosschilfers eraan toe en schep alles door elkaar.
Tip: het restant van de notenmix kun je in een afgesloten pot op een donkere, koele plek bewaren voor de volgende dagen
Dit is geen compleet recept, bij de notenmix dien je nog yoghurt/kwark/skyr en 100 gram fruit toe te voegen voor een volwaardig fase 2C ontbijt
Dit recept is geschikt vanaf fase 2B.