Eiwitrijke ontbijttaart | Fase 3

Maak van je ochtenden een feestje door te starten met een stukje taart. Met een stukje van deze taart zit je namelijk wel de hele ochtend vol en kun je je dag met een grote dosis energie starten.
Verdeel de taart in acht stukken. Je kan hem ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast. Deel de taart dan ook zeker met je vrienden.

Ingrediënten voor 8 porties
50 gram verse dadels
150 gram havermout
100 gram roggebrood
75 gram water
1 eetlepels kaneel
450 gram kwark Optimel grieke stijl (smaak naar keuze)
500 gram magere kwark
200 gram roomkaas naturel
10 gelatine blaadjes
250 gram diepvries fruit

Bereidingswijze:
1. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.
2. Meng in een keukenmachine de dadels met de havermout, het roggebrood, water, kaneel en de zoetstof
3. Bekleed een springvorm met bakpapier en spreidt het mengsel uit
4. Bak de vorm in 20 minuten gaar in een oven op 180 graden. Laat het vervolgens afkoelen buiten de oven
5. Week tien gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
6. Meng ondertussen de kwark en de roomkaas
7. Doe het diepvriesfruit in een keukenmachine en maal ze fijn
8. Verhit het diepvriesfruit kort in een pannetje en haal van het vuur als het kookt
9. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het fruit.
10. Voeg het fruitmengsel toe aan het kwarkmengsel en roer goed door
11. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het tenminste drie uur opstijven in de koelkast.

Dit recept is geschikt vanaf fase 3.
 


Terug naar het overzicht