Heerlijk de geur in de keuken van zelf gemaakte pastasaus. Eentje die je gemakkelijk zelf kan maken en ook nog eens gezonder dan de kant-en-klaar sauzen. Vanuit die basis tomatensaus kun je natuurlijk gemakkelijk de saus met vlees en/of groentes aanvullen tot je een volledige tomatensaus hebt.
Ingrediënten voor 4 personen:
480 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 ui
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
Basilicum (vers of gedroogd)
Oregano (vers of gedroogd)
Zout en peper naar smaak.
Roomboter
100 gram rucola
Bereidingswijze
1. Snijd de groenten in kleine blokjes.
2. Zet een wokpan op het fornuis en voeg een kleine hoeveelheid roomboter toe op laag vuur. Als de boter gesmolten is voeg je de uien en paprika toe. Fruit deze op laag vuur enkel minuten.
3. Voeg vervolgens de rundergehakt toe. Bak deze goed gaar.
4. Als het gehakt gaat is voeg je de paprika en bleekselderij toe. Bak in 4 minuten gaar op laag vuur.
5. Voeg het blik tomatenblokjes en tomaten puree toe. Meng alles goed door elkaar. Laat de saus ongeveer 15 minuten zacht pruttelen op laag vuur.
6. Als de saus klaar is breng je hem op smaak met de basilicum en oregano.
7. Leg op je bord een grote hand rucola en schep daarop de saus.
Dit recept is geschikt vanaf fase 1a. Indien je het gerecht eet met de pasta van PowerSlim dien je minder rundergehakt toe te voegen.