Robuuste haverkoeken | Fase 3

Deze koeken zijn erg lekker als ontbijt. Als ik deze koeken maak dan maak ik er meteen 12. Een aantal bewaar ik in de koelkast, de rest vries ik in voor een later moment.
De koeken zijn ook te gebruiken als tussendoortje.

 

Ingrediënten:
 200 gram havermout
100 gram gerapste kokos
20 gram kokosvet
2 theelepels kaneel

4 geprakte bananen
50 gram rozijnen

4 zachte dadels - ontpit en in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels honing

 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak de bananen
3. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe in een kom en kneed met je handen goed door elkaar. Vorm van het deeg twaalf bollen en leg deze op de ovenplaat. Druk alle deegballen met je handen plat tot ronde koeken.
4. Schuif de koeken voor circa 20 minuutjes in de oven. De koeken zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn. Ze zullen knapperiger worden wanneer je ze even laat afkoelen.

Dit recept is geschikt vanaf fase 3 van PowerSlim.
Ik eet 's morgens een koek samen met voor 150 gram magere kwark.


Terug naar het overzicht