Ik vind dat iedereen zelf pastasaus moet maken. Het is zo simpel en zoveel lekkerder om te eten! Deze pastasaus vind ik het lekkerste als hij 's morgens wordt gemaakt en 's avonds pas wordt gegeten. Dan kunnen de smaken gedurende dag lekker intrekken.
Ingrediënten (voor vier personen)
3 eetlepels olijfolie
2 kleine witte uien (gesnipperd)
2 tenen knoflook (fijngehakt)
50 gram pancetta
2 theelepels tijm (fijngehakt)
2 theelepels rozemarijn (fijngehakt)
100 gram winterpeen, in blokjes
100 gram bleekselderij, in blokjes
500 gram half-om-half gehakt
2 eetlepels tomatenpuree
500 gram tomaten
50 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
50 gram parmezaanse kaas
200 gram spaghetti
Bereidingswijze
1. Fruit de ui en de knoflook in een ruime pan, voeg de pancetta, tijm en rozemarijn toe.
2. Voeg vervolgens de winterpeen, bleekselderij, de tomaten en het gehakt toe en bak het geheel op middelhoog vuur.
3. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en de laurierblaadje toe en laat (onder af en toe roeren) 30 minuten zachtjes koken.
4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
5. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de hete pasta door de saus.
6. Garneer met de Parmezaanse kaas.
Serveer met een salade om zo voldoende groente binnen te krijgen.
Dit recept is geschikt vanaf fase 3