Hartige pannenkoeken | Fase 2C

Pannenkoeken met een twist. Deze groene stapel is fris, bevat goede vetten en lekker veel groente. Leuk om te maken en het recept is geschikt als ontbijt, lunch en diner. Het recept is voor 3 personen.

Ingrediënten:
2 eetlepels volkorenmeel 
350 gram erwten (mag uit de diepvries, laat ze dan wel ontdooien
50 gram bladspiniazie
3 eieren
100 gram gerookte zalm
Rasp en sap van 1/2 citroen
5 basilicum blaadjes
Snuf zout
Kokosolie om mee te bakken

Bereidingswijze
1. Maal de erwten samen met de spinazie en eieren tot een grove puree in de keukenmachine.
2. Doe de erwten in een ruime kom en voeg de eieren, het citroensap, snufje zout en de volkorenmeel toe. Roer alles goed door elkaar. 
3. Voeg vervolgens de verse basilicum en de gerookte zalm toe aan het mengsel en meng alles zorgvuldig door elkaar.
4. Zet een koekenpan op het fornuis en verwarm op matig vuur een eetlepel kokosolie. Schep een paar eetlepels in de pan, elke eetlepel vormt een pannenkoekje. Bak niet te veel tegelijk, ze hebben wat ruimte nodig. Laat de pannenkoekjes eerst aan de onderkant bruinen voor je ze probeert om te keren, zo vallen ze niet uit elkaar.  

Dit recept is geschikt vanaf fase 2C PowerSlim


Terug naar het overzicht