Havermout cupcakes | Fase 3

Wil je een keer uitpakken voor het ontbijt? Maak dan zeker eens deze havermout bakjes. Het lijkt moeilijker om te maken dan dat het is.

Ingrediënten voor 6 cupcakes
1 banaan
135 gram havermout
20 gram honing
Snufje kaneel
Roomboter om de bakvormen mee in te vetten
Toppings zoals yoghurt, fruit en pitten

Gebruik een cupcake bakblik om de bakjes in te maken

Bereidingswijze:
1. Prak de banaan goed fijn in een mengkom
2. Voeg hier de havermout, honing en kaneel aan toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
3. Vet het bakblik goed in
4. Verveel het mengsel over de 6 bakjes. Druk het mengsel goed tegen de zijkanten en overkant aan, dit kan met een vorm of met je handen.
5. Zet de cupcakes voor ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
6. Als de cupcakes klaar zijn laat je ze goed afkoelen. Dit kan wel 30 minuten duren. Vul de cupcakes daarna met yoghurt en fruit.

Dit recept is geschikt vanaf fase 3. 


Terug naar het overzicht