Ingrediënten voor 1 persoon:
1 eetlepel kokosvet om in te bakken
50 gram boekweitmeel
1 zakje bakpoeder
100 ml (plantaardige)melk
1 kleine banaan
Topping naar keuze: bijvoorbeeld een eetlepel kwark en rood fruit
Bereiden
1. Begin met het prakken van de banaan, voeg vervolgens de rest toe. Goed roeren. Verwarm een bakpan op het vuur met wat kokosvet.
2. Als het vet warm is schep je met een opscheplepel wat beslag in de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich verdeelt. Zodra er luchtbelletjes zichtbaar worden maak je voorzichtig de randen los. Soms helpt het om een deksel op de pan te leggen. Zodra het beslag een vastere vorm krijgt draai je de pannenkoek om en bak je deze aan de andere kant.
3. Laatste stap: voeg een lekkere topping naar keuze toe
Variatietips:
Eindeloze variaties zijn mogelijk.. Kies een hartige variant met geitenkaas, witlof en een beetje honing. Of neem een zoete variant met fruit en kokosyoghurt. Genieten maar :)
Dit recept is geschikt vanaf fase 3.