Ingrediënten:
50 gram quinoa
100 gram kipstukjes (neem kipdijfilet of kipfilet)
½ avocado
1 bosui
1 zoete puntpaprika
1 tomaat
50 gram feta
½ limoen
Paar takjes verse munt
½ theelepel chili vlokken
½ theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Was als eerste de quinoa, ik gebruik hiervoor een bolzeef. Kook de quinoa volgens de aanwijzing van de verpakking gaar.
2. Snijd de kip in stukjes en bestrooi met de chillivlokken en paprikapoeder. Bak daarna gaar in een koekenpan.
3. Snijd de groente, feta en munt in kleine stukjes. Meng alles in een kom.
4. Voeg de lauw warme quinoa en kipfilet toe en knijp de limoen uit over de salade.
Tip: maak een dubbele portie voor de volgende dag. De salade is prima te bewaren in de koelkast.
Dit recept is geschikt vanaf fase 3.