Deze worteltaart is zeker de moeite waard om eens te maken en kun je de taart niet in één keer nuttigen, snij hem dan in stukjes, dek ze af en leg ze dan in de vriezer.
Ingredienten
Voor de taart:
150 gram geraspte wortel
2 (rijpe) bananen
100 gram havermout
100gr volkoren meel
100ml melk
60 gram fijngehakte walnoten
2 eieren
50 gram dadels
3 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
1 zakje bakpoeder (16gr)
Voor de topping:
200ml roomkaas
Sap van een halve citroen
1 el honing
10 gram walnoten
Bereidingswijze
1. Mix de bananen, melk, eieren en de dadels in de blender tot een glad geheel.
2. Meng in een kom de havermout, volkorenmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneel goed door elkaar.
3. Mix het bananenmengsel hier door heen en roer vervolgens ook de geraspte wortel en de walnoten door het beslag heen.
4. Vet een springvorm of bakblik in met boter. Giet het beslag hier in en bak de worteltaart 35 minuten op 175 graden.
5. Als de taart helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping. Roer alle ingrediënten in een bakje goed door elkaar, verdeel deze over de taart en strooi de overgebleven walnoten er overheen.
Dit recept is geschikt vanaf fase 3.