Zoete aardappelsoep met kokosmelk | Fase 3

Ik ben dol op soep. Ik eet minimaal 4 dagen in de week soep, bij de lunch, als diner of als bijgerecht bij het diner. 

Ingrediënten voor vier personen

1 ui
1 teentje knoflook
2 cm gember
1 theelepel chillivlokken
500 gram zoete aardappels
1 winterpeen
4 tomaten
300 ml gekookt water met een bouillonblokje 
250 ml kokosmelk
4 eetlepels pompoenpitten 

4 gekookte eieren
Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Snipper de ui, snijd de gember in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Fruit dit aan in de pan met een beetje olijfolie
2. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Snijd de wortel en tomaat in grove stukken. Voeg dit bij het ui-mengsel in de pan. Voeg de chillivlokken toe. Voeg de groentebouillon toe en kook dit 15 minuten mee tot de zoete aardappelen en wortelen gaar zijn.
3. Pureer de soep met staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit een paar minuten mee 4. Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan tot dat ze gaan ploffen
5. Verdeel de soep over de komen en garneer met de pompoenpitten en een gekookt ei.

 

Dit recept is geschikt vanaf fase 3.


Terug naar het overzicht